Vaccinuri vitale pentru catelul tautop-gradient

Vaccinuri vitale pentru catelul tau

Este important pentru catelul tau sa primeasca protectia adecvata impotriva infectiilor si bolilor. Tocmai de aceea, el trebuie vaccinat inainte de a intra in contact cu alti caini. In continuare vom analiza vaccinurile de care catelul tau are nevoie pentru a fi sanatos.

 

Vaccinarea este introducerea vaccinului in corp prin injectie, pe cale orala sau inhalare. Vaccinarile au ca efect obtinerea imunizarii active – prin care corpul este stimulat sa produca singur anticorpi – sau a imunizarii pasive, prin intermediul careia anticorpii sunt introdusi in corp. Pentru a fi sanatos, catelul tau va trebui imunizat impotriva unor boli specifice cainilor, cum ar fi Parvovirus, Leptospiroza, Hepatita Infectioasa si Rapciuga.

 

Vaccinarile administrate la momentul potrivit ajuta sistemul imunitar al cateilor. Unele vaccinuri periodice se administreaza inca de la 6 saptamani, altele la 8 saptamani. Intai se administreaza un ciclu de vaccinari, iar apoi catelul va avea nevoie de vaccinuri stimulatoare periodice. Veterinarul este persoana cea mai indicata pentru a te sfatui cand si cat de des are catelul tau nevoie de vaccinari.

 

Vei primi un certificat in care se mentioneaza cand a fost vaccinat catelul tau si cand trebuie sa il duci inapoi pentru vaccinurile stimulatoare. Este important ca injectiile sa fie la zi, iar certificatul permanent actualizat. Daca vei vrea vreodata sa lasi catelul intr-o pensiune canina sau sa il iei cu tine intr-o calatorie, va trebui sa arati acest document ca dovada a faptului ca i s-au facut toate vaccinurile.

 

Imunizarea catelului tau impotriva bolilor prin vaccinarile adecvate este importanta pentru sanatatea si bunastarea lui. Asadar, asigura-te ca i se fac injectiile necesare pentru a se proteja.

          inapoi la articole