Transportul in siguranta cu masinatop-gradient

Transportul in siguranta cu masina

Gandeste-te la masurile de siguranta care se iau atunci cand copiii calatoresc cu masina; ar trebui sa iei masuri de precautie similare in cazul animalelor de companie. 

Este periculos atat pentru tine, cat si pentru animalul de companie sa il transporti liber in masina. Animalele libere pot distrage soferii, provocand accidente. Daca scapa dintr-un accident de masina, pot fi ranite sau pot provoca un nou accident. Un caine speriat poate chiar sa atace strainii care incearca sa il ajute.

De aceea, este recomandat ca animalele sa fie fixate cu hamuri de siguranta, un suport pentru animale sau o cusca de protectie pentru caini. Cel mai potrivit tip de hamuri este acela care se ataseaza de centura de siguranta. Trebuie sa treaca peste pieptul, spatele si umerii cainelui.   

Pentru caini mici, pisici si alte animale mai mici, un carucior pentru animale este o alegere buna. Trebuie sa aiba dimensiunea corecta si sa fie fixat bine cu centura de siguranta sau in orificiul de fixare. Nu aseza niciodata un carucior in portbagajul unei berline, deoarece animalul se poate sufoca, si evita sa il lasi nefixat in portbagajul unei masini cu cinci usi sau break, deoarece caruciorul poate fi aruncat dintr-o parte in alta in caz de accident. Un sfat bun este sa asezi un material parfumat pe fundul caruciorului pentru a mentine starea de calm a animalului.

O cusca pentru calatorie este potrivita pentru caini si animalele mai mari. Lasa mult spatiu in jur pentru a permite aerisirea si asigura-te ca este fixata cu centura de siguranta. Intr-o masina cu cinci usi sau break, poti atasa o cusca de punctele de fixare din portbagaj.

Un dispozitiv de protectie pentru animale va tine cainele la distanta de sofer, dar nu il va proteja in caz de accident. Pentru anumite autovehicule, sunt disponibile seturi de accesorii care ajuta la asamblarea unei custi pentru caine.

In cazul calatoriilor cu avionul, contacteaza compania aeriana cu mult timp inainte pentru a afla regulile referitoare la transportul cainilor. Cainii calatoresc in compartimentul pentru bagaje, in cutii special fabricate. Asigura-te ca ajungi devreme, pentru ca de obicei compartimentul pentru bagaje se umple primul. Pe cutia in care calatoresc cainii ar trebui mentionat faptul ca aceasta contine un animal viu, precum si detaliile de contact afisate la vedere. Daca animalul tau preferat calatoreste in strainatate, intreaba-ti veterinarul ce vaccinuri si certificate medicale sunt necesare.

In cazul in care cainele este agitat atunci cand calatoreste, poate ar fi bine sa-i ceri veterinarului un sedativ inainte de a pleca intr-o calatorie lunga. Veterinarul va dori sa examineze catelul inainte si va prescrie un medicament pe care i-l poti administra chiar tu. Daca i se ofera un sedativ, acesta trebuie administrat conform instructiunilor veterinarului. Nu seda cainele inainte de o calatorie cu avionul, pentru ca, daca este molesit, ar putea fi ranit in momentul in care este aruncat dintr-o parte intr-alta a cutiei in timpul unui zbor agitat.

          inapoi la articole