Necesitatile nutritionale specifice catelului tautop-gradient

Necesitatile nutritionale specifice catelului tau

Un caine are necesitati nutritionale specifice fiecarei etape a vietii. Acest articol iti spune cat de des si ce fel de mancare trebuie sa oferi catelului.

 

In primele saptamani de viata, catelul se multumeste cu laptele mamei lui. Incepand cu cea de a treia saptamana, poti incepe sa-l hranesti cu mancare solida.

 

Cand il iei cu tine acasa, este bine sa iei si o parte din hrana cu care este obisnuit pentru primele cateva zile. Altfel, o schimbare brusca a dietei corelata cu noul mediu poate provoca foarte usor diaree sau stari de voma.

 

Cele mai recente descoperiri ale cercetarilor ne permit sa iti oferim dieta optima pentru fiecare etapa din viata cainelui tau, pentru ca acesta sa aiba in continuare o viata sanatoasa. Hrana speciala pentru catei, cum ar fi Pedigree® Junior, contine echilibrul perfect pentru satisfacerea necesitatilor unui caine in crestere si va oferi cainelui tau tot ceea ce ii este necesar pentru dezvoltare. Continuturile de proteine si energie, precum si combinatia de minerale si vitamine sunt adaptate pentru a satisface cerintele speciale ale acestuia. Suplimentele nutritive precum calciul nu sunt necesare si trebuie administrate doar in caz de boala sau la recomandarea specifica a veterinarului.

 

Primele luni sunt deosebit de importante. Hranirea cu o dieta necorespunzatoare poate reprezenta o greseala foarte greu de reparat mai tarziu in viata. Daca ai intrebari referitoare la acest subiect, contacteaza crescatorul sau medicul veterinar.

 

Depinde de tine si de cainele tau daca ii oferi hrana solida hrana umeda. Poti chiar combina cele doua tipuri. La inceput ar trebui sa inmoi mancarea uscata timp de aproximativ 20 de minute in apa calduta inainte de a i-o oferi. Ofera-i cainelui mancarea in cadrul meselor individuale, dar asigura-te ca are intotdeauna la dispozitie apa proaspata.

 

Pana la varsta de 12 saptamani, este bine sa ii asiguri cainelui pana la sase mese pe zi. Lasa bolul in zona unde mananca timp de circa o jumatate de ora. Daca nu mananca deloc sau nu mananca tot, ia resturile si ofera-i mancare din nou la masa urmatoare. Astfel, cateii se vor obisnui cu orele normale de masa, prevenindu-se supraingrasarea acestora.

 

Nu-ti face prea multe probleme daca animalul tau nu se atinge de mancare la o masa sau nu mananca deloc o zi intreaga. Acest lucru este foarte posibil la inceput. Cu siguranta va recupera in ziua urmatoare. Totusi, daca manifesta si diaree, stari de voma sau lipsa de entuziasm trebuie sa mergi cu el la medicul veterinar. Aceste simptome pot indica boli grave, mai ales in cazul cateilor.

 

Nu incerca sa il ademenesti cu „tratatii” sau sa ii oferi mancare din mana pentru a-l convinge sa manance, caci va pretinde intotdeauna acest tratament special si nu va mai vrea sa manance din bolul lui.

 

Desigur, ii poti oferi cainelui diverse tratatii intre mese, dar in cantitati rezonabile. Ciocolata, carnatii, branza etc. nu reprezinta tratatii adecvate. In special daca esti in faza de aplicare a primelor masuri educationale, micile tratatii (de ex. Pedigree® Tubos pentru catei) pot fi de mare ajutor. Dar nu exagera, mancarea principala a cainelui tau trebuie sa ramana intotdeauna Pedigree® Junior. Astfel ii garantezi o nutritie optima.

          inapoi la articole